- 250 g pilećeg filea,
- 2 paprike,
- 100 g ovčjeg dimljenog sira,
- mladi luk,
- 100 g šampinjona,
- kašičica peršuna,
- kašičica bosiljka,
- so,
- šareni biber,
- tikvica,
- 1/2 brokule,
- žuta i crvena paprika,
- 3-4 kašike maslinovog ulja,
- šoljica riže.
Priprema:
1. Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite.
2. Na malo zagrijanog suncokretova ulja pirjajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so.
3. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.
4. Skuhajte rižu za prilog te na pari kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom. Na ulju popecite rolade pa popecite oko 15 minuta.
5. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.