Jedno od načela alkalne prehrane kojom se smanjuje kiselost u tijelu kaže da između obroka, ako ogladnimo, popijemo malo povrtnog čaja. Recept za ovaj superzdravi čaj donosi knjiga “Alkalni sokovi & smoothieji” autora dr. Stephana Domeniga.
4. Povrće ocijedite, a tekućinu sačuvajte. Kada je želite
piti, podgrijte je i posolite. Poslužite s malo peršinova lišća na vrhu i, ako
želite, prelijte s malo maslinova ulja.
SAVJET: Iznenadit ćete se koliko je sok od peršina jak i
oštar. Od listova možete pripremiti sok i na vrh staviti koji listić za još
malo zdravog klorofila.
Preuzeto iz knjige “alkalni sokovi & smoothieji” autora
dr Stephana Domeniga
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.