PROBAJTE ZAPEČENI KARFIOL

Ukusno i jednostavno, probajte naš prijedlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 1 karfiol srednje veličine
  • 200 g kisele pavlake
  • 2-3 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • so i biber
  • malo suhog začina
  • 3 čehna bijelog luka
  • 2-3 kašike prezli
  • origano
  • ulje, ćufte

Priprema:

Cvjetove karfiola iskidati pa skuhati, a listove karfiola takođe skuhati, ne dugo, oko 10 minuta. U činiji razmutiti jaja pa dodati pavlaku i mlijeko, malo soli, bibera i izgnječen bijeli luk.

Pleh veličine 35 x 25 cm podmazati pa posuti malo sa prezlama. Preko prezli poredati cvjetove karfiola i nasjeckane listove.

Preliti spremljenim prelivom. Između poredati sitne ćufte. Peći na 200 stepeni C oko 60 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE