PROČITAJTE SVE O NAMIRNICI KOJA ČINI ČUDA ZA VAŠ ORGANIZAM I KOŽU

Brokula sadrži i vlakna, niacin, magnezij, kalij i omega-3 masne kiseline, poznate kao čuvare srca.

Možda nije omiljeno povrće koje biste uvijek rado jeli, ali neosporno je da je brokula idealno povrće za cjelokupno ljudsko zdravlje i vitalnost. Brokula je odlična i kod alergije, prehlade, upalnih bolesti, kao i u borbi protiv artritisa, bolesti oka, a pomaže i kod mršavljenja.

Spoj koji se smatra zaslužnim za to je sulforafan, koji se isključivo proizvodi u kupusnjačama kao što su kupus, cvekla, kelj i rukola. Ovo magično povrće povećava sposobnost jetre da proizvodi enzime koji neutralizuju toksine u organizmu.

Uz vitamine A, C, E, B6, brokula je bogata folnom kiselinom, nužnom za rast, razvoj i održanje zdravlja mozga. Brokula sadrži i vlakna, niacin, magnezij, kalij i omega-3 masne kiseline, poznate kao čuvare srca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SREDNJOŠKOLCI IZ NIZOZEMSKE OKREČILI ŠKOLU U BIH

0
Srednjoškolci iz Nizozemske, koji borave ovih dana u Sanskom Mostu, provela je volontersku akciju krečenja i uređenja prostorija područne škole u naselju Zdena, nadomak tog grada.