PRODAJU ZAPLIJENJENU IMOVINU U SARAJEVU: POREZNA UPRAVA ORGANIZIRA JAVNU AUKCIJU

Porezna uprava dug će pokušati naplatiti javnom aukcijom.

Zbog neplaćenih poreza zaplijenjena je imovina  firme “Infinity Gruop“ d.o.o. iz garancije koju je dao „Gren Energy Solution“d.o.o..

Kako bi dug bio naplaćen Kantonalni porezni ured Sarajevo će 12. novembra održati javnu aukciju sa početkom u 11 sati.

  • Na osnovu čl. 54 Zakona o Poreznoj upravi  (“Sl. novine F BiH”, 33/02, 28/04,57/09, 40/10, 27/12, 7/13 i 91/15) i čl. 62 do 69. Pravilnika o procedurama prisilne naplate poreznih obaveza (“Sl. novine Federacije BiH”, broj 50/02, 54/03, 31/11 i 38/16). Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Sarajevo, oglasio je prodaju zaplijenjene imovine radi namirenja dužnih poreza poreznog obveznika – dužnika  – objavbio je KPU Sarajevo.

Na aukciji će se naći tri parcele sa ukupno preko 7339 metara kvadratnih ukupne početne cijene  294.000 KM.

Prodaja na aukciji izvršit će se na način da će ponuđači na Prvoj aukciji u početku aukcije Odboru za aukciju položiti depozit u iznosu od 10% od najniže cijeneimovine za  koju su zainteresirani.

Javna aukcija će se održati u Odsjeku za prinudnu naplatu,ul. Hasana Kikića 5, Sarajevo. 

Druga aukcija će se obaviti ako Odbor, nakon procjene rezultata prve aukcije, to smatra ispravnim pola sata nakon završetka prve aukcije.

(Emrah Fejzović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE