PRODAN ASTON MARTIN VIRAGE COUPE

Ovo je jedini postojeći primjerak na svijetu

Aston Martin Virage Coupe je vjerovatno mnogima potpuno nepoznat, a sada je prodat za izuzetnih 287.500 funti.

Virage Coupe je proizveden 1986. godine, svoj život je počeo kao testna mula za Virage, duhovnog prethodnika Aston Martinovog modela Vantage.

Nazvan DP (Development Project) 2034, automobil predstavlja dvovratni prototip baziran na modelu Aston Martin Lagonda. Karoserija ovog modela je skaćena kako bi se dobio dvovratni dizajn sličan klasičnim automobilima poput Ferrarija 400. Aston Martin je u prototip ugradio 5,3-litarski V8 motor te ga je upario s petostepenim ZF manuelnim mjenjačem u oktobru 1986. godine.

Nakon debija modela Virage tri godine kasnije, DB2034 je “penzionisan”, no entuzijast i kolekcionar mu je podario drugi život te ga pretvorio u cestovni automobil sa svim potrebnim specifikacijama početkom 1990. godine.

Produkcijski Virage je bio odgovor Aston Martina na Porsche 964 Turbo i BMW 850i iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

Šasija je obnovljena, a ovjes zamjenjen komponentama namijenjenim produkcijskom modelu Virage. Ubrzanje je poboljšano na uštrb maksimalne brzine, dok je u februaru 1993. godine ugrađen novi Virageov motor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DJECA IZ GAZE POSLALA SNAŽNE PORUKE PROPALESTINSKIM STUDENTIMA U SAD-U

0
Palestinska djeca okupila su se u srijedu u centralnom Pojasu Gaze kako bi izrazili zahvalnost studentima američkih univerziteta koji danima protestuju u znak solidarnosti s Gazom, rizikujući hapšenja i akademske mjere suspenzije.