PROF. IZETBEGOVIĆ ODGOVARA IMA LI KCUS DOVOLJNO KISIKA: RADIMO U PUNOM KAPACITETU

Nakon što su obilne padavine sredinom prošle sedmice prouzrokovale velike poplave u našoj zemlji, građani su se susreli sa mnogo potencijalnih problema.

Među velikim brojem uništenih objekata stradao je i objekat kompanije Messer, odnosno punionica kisika u Rajlovcu, koja je uslijed poplava potpuno potopljena.

Sa tim u vezi, u javnosti se pojavila bojazan da bi zbog takve situacije bolnice širom BiH mogle ostati bez zaliha medicinskog kisika, koji je neophodan za liječenje pojedinih pacijenata, a pogotovo onih koji se bore sa koronavirusom.

Tim povodom generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, za Oslobodjenje je odgovorila da li ova zdravstvena ustanova ima problem sa zalihama medicinskog kisika.

Kako je izjavila direktorica Izetbegović, KCUS nema problema sa nedostatkom medicinskog kisika.

  • Mi u KCUS nemamo problem sa snadbijevanjem medicinskim kisikom. Imali smo i zalihu medicinskog kisika jer smo ranije obezbjedili pojačanje kapaciteta sa dodatnim silosima zbog pandemije koronavirusa, rekla je Izetbegović.

Direktorica Izetbegović je dodala da su silosi na KCUS-u puni, te da će cisterne medicinskog kisika i u budućnosti redovno dolaziti u ovu zdravstvenu ustanovu.

  • Radimo u punom kapacitetu, a ja sam u stalnom kontaktu sa direktorom kompanije Messer. Naši su silosi puni, a cisterne će i dalje dolaziti na KCUS, zaključila je ona.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SPASILAC KOJI JE DANKU (2) TRAŽIO 20 SATI: NA OVIM MJESTIMA...

0
Spasilac Dejan Ševković iz Gorske službe spasavanja (GSS) bio je gost RTS, i tom prilikom je pričao o potrazi za malom Dankom Ilić iz Bora (Srbija), u kojoj je učestvovao više od 20 sati.