PROMO / VISPAK CERTIFICIRAN STANDARDOM ZA UPRAVLJANJE ZAŠTITOM ŽIVOTNE SREDINE

Kompanija Vispak završila je svoju prvu certifikaciju zahtjeva standarda ISO 14001 :2015 i time je ispunila još jedan uslov iz Ugovora o kreditiranju sa Njemačkom razvojnom bankom DEG – (Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft) koji je potpisan ove godine.

ISO 14001 :2015 standard je sistem koji je kreiran kako bi omogućio pravnim licima da vode računa o svom okruženju i na taj način pokažu svoju ekološku odgovornost i utjecaj. Ovim im se pruža mogućnost da na još efikasniji način ispune očekivanja svojih klijenata ali i zakonom definisane pravne i regulatorne propise.

  • Kompanija Vispak je prva kompanija iz BiH prepoznata od strane Njemačke razvojne banka DEG – Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft, te je u 2021. potpisan Ugovor o kreditiranju. Opredijeljenost rukovodstva za ulaganje u implementaciju i cerifikaciju standarda imalo je značajan utjecaj na odluku DEG-a za potpisivanje ovog Ugovora koji kompaniji Vispak omogućava nastavak kontinuiranog rada na unaprijeđenju procesa automatizacije i snažnijeg djelovanja, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu –  izjavila je Nina Bijedić-Mujanović, direktor kompanije Vispak.

Racionalno trošenje prirodnih resursa i sprječavanje onečišćenja okoliša je danas aktuelna tema i svaka organizacija treba u tome sudjelovati. „Zelena nit“ prožima sve, od dobavljača do organizacije, pa sve do korisnika. Sve se više izražavaju ekološki zahtjevi što se tiče tehnologije proizvodnje, ambalaže, recikliranja i sl. Očuvanje planeta nije samo globalna ili nacionalna obaveza, nego je to zadaća svakoga od nas jer svi građani savjesnim i odgovornim ponašanjem mogu doprinijeti zaštiti okoliša, očuvanju resursa i ublažavanju posljedica klimatskih promjena. Vispak kao jedna od članica AS Holding grupacije, u kontinuitetu radi na stalnom unaprjeđenju svojih poslovnih procesa.

  • Obzirom na to da su sigurnost i kvalitet proizvoda u fokusu same kompanije Vispak, ove godine je završena i IFS implementacija najviših zahtjeva međunarodnog standarda za sigurnost i kvalitet hrane. Pored toga Vispak je ovu godinu krunisao i uvođenjem još jednog standarda i to ISO 14001 :2015, koji je samo još jedna potvrda da ova kompanija ulaže maksimalne napore, ne samo na unaprjeđenje efikasnosti svojih procesa i zdravstvene sigurnosti proizvoda, nego i na utjecaj istih na okoliš i održivi razvoj – istakla je prof.dr. Amela Semić iz Direkcije za standardizaciju AS Holding.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.