PRONAĐEN DNEVNIK NEDE ARNERIĆ: U GRUPI NAS JE PETNAEST I SVI SMO RAZLIČITIH NACIONALNOSTI

Neda Arnerić preminula je u 67. godini u svom stanu u Beogradu. Legendarna glumica pisala je 1971. godine dnevnik za ZAM dok je bila na snimanju jednog filma u Parizu.

29. april

Polako se bliži kraju moj studentski boravak u Parizu. U Španiju putujemo poslije Festivala u Kanu. Imam tremu pred predstavljanje javnosti, što je običaj uoči snimanja filma.

Sjetila sam se kako mi je Olivera Vučo u Berlinu održala predavanje o oblačenju.

25. april

Vaša Neda je baš baksuzna. Komplikacije s vizom pa pogrešna avionska karta. Na carini me pitaju nosim li novac, a ja kažem da nemam novca.

Pretresu me i nađu bijednih 400 franaka. Htjela sam u zemlju da propadnem. Propuste me kao najvećeg bijednika. U Madridu se prijavim za let u Valensiju, a avion odletio prije pola sata…

U Alikante sam stigla u dva sata ujutro. Kad sam se javila na snimanje u “Huawei”, svi su bili isprepadani jer su znali da sam krenula, a nisu imali pojma dokle sam stigla. Odmah su me poslali na službeno sunčanje, ali sam dobila sunčanicu.

Večeras stiže glavna zvijezda Maurice Ronet. Baš me zanima kakav je.

16. maj

Snimanje sam počela juče. Igrala sam tenis, jedrila i radila scenu pod tušem. Maurice Ronet je jednostavan, simpatičan čovjek, nimalo nalik na zvijezdu kakvu sam ja očekivala.

Jedino ima paniku od godina, koje se već primjećuju na njegovom licu. Zato valjda nosi umetak u kosi i to mi se ne sviđa. Vidjela sam ga jednom bez tupea i izgleda mnogo bolje.

Sa sobom vodi pomoćnika koji ga zamijeni kad je potrebno. Što se glume tiče, naši glumci šišaju Roneta, ali ovdje star sistem, bez obzira na kvalitet, gura zvijezdu iz filma u film. Ronet ima kompleks intelektualca. U “Huawei” nas svi maze i paze. Podsjeća me malo na snimanje filma Podne u Ritopeku. Od sutra počinju noćna snimanja. Bit će naporno, jer volim da spavam.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE