PRONAĐENA TREĆA ŽRTVA VREMENSKIH NEPOGODA, 25.000 DOMAĆINSTAVA OSTALO BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

Vremenske nepogode koje su od petka pogodile Francusku odnijele su i treću žrtvu, objavile su vlasti pošto je u automobilu u poplavljenom području pronađeno tijelo četrdesetgodišnjeg muškarca za kojim se tragalo od petka.

  • Njegova smrt povezana je s vremenskim nepogodama – rekao je Lauren Bidault, zamjenik državnog tužitelja u gradu Daxu na jugozapadu.

Muškarac je pronađen poslijepodne blizu nabujale rijeke Adour 25 kilometara istočno od Daxa.

Ranije je objavljeno da su dvije osobe poginule od petka, a pet je ozlijeđenih pri udaru u stabla koje su jaki vjetrovi srušili na ceste ili u poplavama na jugozapadu Francuske.

U četiri departmana u tom području još je na snazi narančasta uzbuna.

Uz poplave u mnogim departmanima, od Normandije na sjeverozapadu do Korzike na jugu, puhao je snažan vjetar, javlja Hina.

Zbog snažnih udara vjetra oko 25.000 domaćinstava ostalo je u subotu bez električne energije u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Okcitaniji i Normandiji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIKI NEREDI U TIRANI: DEMONSTRANTI PALE ZGRADE, POLICIJA MORALA DA INTERVENIŠE

0
Opozicija je danas u glavnom gradu Albanije Tirani organizovala proteste protiv rukovodstva grada, a u jednom momentu sve je postalo nasilno.