PRONAĐENO TIJELO UNUKE ROBERTA KENNEDYJA, POTRAGA ZA SINOM SE NASTAVLJA

Pronađeno je tijelo Maeve Kennedy Townsend McKean, unuke Roberta F. Kennedyja koja se prošle sedmice sa sinom utopila u Marylandu u SAD-u.

Maeve i 8-godišnji Gideon nestali su u četvrtak kasno popodne u zaljevu Chesapeake u blizini Annapolisa, a u blizini mjesta nestanka pronađen je prazan kanu.

Jedna od agencija koja ih je tražila, Charles County Dive and Rescue, našla je tijelo Maeve na dubini oko 8 metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Shady Sideu u Marylandu, odakle su krenuli kanuom.

Potraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5887 kilometara. Za dječakom se još traga.

Igrali su se loptom koja im je pala u vodu. Krenuli su po nju.

Kako je prenio New York Post, Maeve i njezin sin igrali su se loptom koja im je pala u vodu pa su je krenuli kanuom po nju. Otišli su predaleko i nisu se mogli vratiti, rekao je Maevin suprug David McKean.

Imala je samo 40 godina

  • Završili su u pritoku South River gdje su se utopili – potvrdio je u petak guverner Marylanda Larry Hogan. Maeve je savjetovala Obaminu administraciju za globalni program protiv AIDS-a i volontirala za mirovne snage u Mozambiku. Imala je 40 godina.

Robert Francis Kennedy, njezin djed, bio je političar i pravnik, brat bivšeg američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja za vrijeme čijeg je mandata bio ministar pravosuđa. Kao i brat John, Robert je ubijen u atentatu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SARAJEVU DANAS HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS: IMA SAMO JEDNU TAČKU...

0
Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.