PROSINEČKI DONIO KONAČNU ODLUKU

Tmurno je bilo danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevu. Avion koji je stigao iz Yerevana bio je sablasno prazan, a nakon bruke koju su Zmajevi jučer doživjeli protiv Armenije u našu zemlju se vratilo tek nekoliko reprezentativaca.

Uz Roberta Prosinečkog, selektora u ostavci, iz aviona su izašli dvojica njegovih pomoćnika, te šesterica igrača – Vladan i Adnan Kovačević, Amer Gojak, Jasmin Burić, Riad Bajić i Eldar Ćivić. Ostali su se zaputili ka zemljama u kojima će se danas ili sutra staviti na raspolaganje svojim klubovima.

Prosinečki je nakon prespavane noći ponovo stao pred kamere. Govorio je i o (ne)mogućnosi ostanka na klupi BiH, naglasivši da je njegova jučerašnja odluka konačna.

–  Sutra u 15 je sjednica Izvršnog odbora, ali to je samo formalnost. Moju odluku o napuštanju donio sam jučer i igračima želim svu sreću i da kroz baraž izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Kada sam dolazio, imao sam ambicije da ćemo otići na EURO, ali to nismo ostvarili i to je glavni razlog što sam se odlučio povući – rekao je Prosinečki, naglasivši da će njegov nasljednik do marta imati dovoljno vremena da pripremi ekipu i odvede Zmajeve na EURO, gdje im je prema njegovom mišljenju i mjesto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.