PROŠLA GODINA ZA BH TELECOM JE BILA IZUZETNO IZAZOVNA: OSTVARENA DOBIT OD 57 MILIONA KM

Održana 2. Sarajevo TECHLAB 2020 BH Telecoma godišnja konferencija, u povodu 5 septembra dana BH Telecoma.

U najtežim mogućim u slovima za vrijeme agresije grupa stručnjaka 1993. godine uspjela je probiti telekomunikacijsku blokadu BiH, prvi put je stavljen broj 387.

Direktor BH Telecoma kaže da je 2019. godina posebno značajna zbog implementacije 4G tehnologije. U njoj su donijeli poslovne odluke za proaktivni pristup u kojima telekom nije bio. Uspostavljanje novog eko sistema plaćanja, uspostavljanje najveće domaće platforme za start up-ove.

U 2019 ostvaren je dobit od 57 miliona maraka. Puna izaziva jako kompleksa, došla je 2020 i pokazala nove izazove. Nastavili su u realizaciji projekata i 163 miliona planiraju investirati u investicije. BH Telecom svim mladim kreativnim, inovativnim ljudima nudi priliku za podrsku, investiranje, kako bi kreirali nova rješenja za krajnje korisnike.

Postoji velika alijansa okupljena oko BH Telecoma spremna je odgovoriti svim zahtjevima i najnovijim IT rješenjima.

Ministar prometa i komunikacija FBiH Lasić kaže kako BH Telecom od 597 miliona KM za doprinose. Izdvajajući 1 posto od dobiti za donacije izdvojio 19 miliona KM sto ga cini najvećim donatorom u BiH. 1 milion odvojen za borbu protiv koronosa za medicinsku opremu. I ove godine milion će BH Telecom uplatiti donacija za skole i brojne humanitarne organizacije.

Najbolji partner sportskih manifestacija, kulturnih događaja.  Svjesni uloge i značaja telekomunikacija BH Telecom je u vrijeme korone poduzeo niz aktivnosti pa i odrzavanje on line nastave.

(Adisa Gojak)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE