PROTEINSKE PLOČICE KAO MEĐUOBROK POSLIJE TRENINGA

Proteinske pločice vrlo su popularan izbor za međuobrok prije ili poslije treninga.

Riječ je o zdravim zalogajima koje se pripremaju na temelju orašastog voća koje je prepuno bjelančevina i zdravih masnoća. Uz nešto kakaa, kokosova ulja i slasnih hurmi pretvaraju se u slasan desert.

Ako imate kuhinjsku sjeckalicu možete ih pripremiti za manje od 5 minuta bez paljenja pećnice. Ovo je recept bez rafiniranog šećera i glutena koji mogu isprobati i vegani te svi oni koji izbjegavaju hranu životinjskog porijekla.

Sastojci: 400 g indijskih oraščića, 400 g mekih hurmi bez koštica, 200 g lješnika, 150 g kakaa, 100 g kokosova brašna, 2 kašike kokosova ulja, prshvat soli.

Priprema:

1. Ubacite sve sastojke u sjeckalicu ili u dobar blender i pulsirajte sve dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Ako primjetite da je masa presuha dodajte par kašika obične vode.

2. Prebacite smjesu na lim za pečenje na koji ste stavili prozirnu foliju ili kuhinjski papir. Smjesu ravnomjerno rasporedite i dobro utisnite u lim za pečenje.

3. Lim stavite u frižider na nekoliko sati. Kada se smjesa stvrdne, prerežite ih na pločice ili kocke po želji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE