PROVJERITE NOKTE: BRZI TEKST OTKRIVA IMATE LI RAK

Brzi test koji se koristi kako bi se detektirali prvi simptomi raka pluća, otkriće je organizacija Cancer Research, a zapravo je stvar u obliku noktiju.

Naime, ako nemate bjeline, odnosno ako vam koža ne posvijetli kad pritisnete nokat o nokat, znači da imate zakrivljene nokte što može ukazivati na rani stadij raka pluća.

Prema ovim istraživačima, savijeni, odnosno zakrivljeni nokti javljaju se kod 35 posto ljudi koji boluju od raka pluća nemalih stanica, ali i kod četiri posto osoba s rakom pluća malih stanica.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HAMAS: NEMA DOGOVORA DOK SE OKUPATOR NE POVUČE IZ GAZE, A...

0
Član političkog biroa palestinskog pokreta Hamas Izzat al-Rishk izjavio je da nema kompromisa u pogledu potpunog povlačenja Izraela iz Pojasa Gaze i slobodnog povratka raseljenih.