PROVOKACIJA U SAMOM POČETKU SJEDNICE NSRS: VUKANOVIĆ POČEO, ČUBRILOVIĆ MU ODUZEO RIJEČ

Na dnevni red je ubačena i rasprava o nesutavnom nacrtu zakona o entitetskom VSTV-u. Za rasrpavu o nacrtu zakona je glasalo 64 za, 48 protiv, jedan suzdržan tako da će zastupnici danas raspravljati o spornom nacrtu.

U Banjoj Luci je u toku sjednica Narodne skupštine RS. Zastupnici bi trebalo, između ostalog, da raspravlja o Prijedlogu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, na prijedlog Kluba zastupnika SNSD-a.

Nebojša Vukanović javio se zbog, kako tvrdi, povrede Poslovnika, čl. 23 rad predsjednika Skupštine “uveli smo pravilo da sve moramo pitati Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića pa da prvo tražimo iz njihovih kabineta odobrenje”, predsjednik Skupštine Čubrilović ga je prekinuo i oduzeo riječ.

Zastupnici će, po hitnom postupku, raspravljati o Prijedlogu zakona o fiskalizaciji i Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o tržištu vrijednosnih papira.

Zastupnici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrt zakona o audio-vizuelnim djelatnostima, kao i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS i fondova za 2020. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, Izvještaj o radu Pravobranilaštva RS za 2020. godinu i Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH, piše N1.

Zastupnici bi trebali da razmatraju i Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje”, a na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Pravilnik o platama u instituciji Ombudsmana za djecu.

Trenutno su u toku zastupnička pitanja koja će trajati do podne.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.