PRVI POLICIJSKI SAT OD DRUGOG SVJETSKOG RATA: KORONA JE POREMETILA SVE U OVOJ ZEMLJI

Nizozemska vlada trebala bi uvesti prvi policijski sat od Drugog svjetskog rata u toj zemlji koja je pod lockdownom.

Policijski sat je vlada najavila od petka u pokušaju da ograniči širenje novih mutacija koronavirusa u Nizozemskoj, navodi RTL.

Policijski sat bi omogućio samo ljudima s hitnim potrebama da napuste domove između 20.30 sati i 4.30 ujutro po lokalnom vremenu od petka navečer, rekao je RTL pozivajući se na vladine izvore.

Škole i neesencijalne prodavnice već su zatvorene od sredine decembra, nakon zatvaranja barova i restorana dva mjeseca ranije.

Ovaj lockdown ostat će na snazi najmanje do 9. februara, rekao je prošle sedmice premijer Mark Rutte.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ISLAMSKA ZAJEDNICA: TVRDNJA PREDSJEDNIKA ENTITETA RS PONOVAN JE POZIV NA TZV....

0
Poruke s jučerašnjeg zasjedanja bosanskohercegovačkog entiteta RS razlog su za zabrinutost i ozbiljna prijetnja miru i ustavnom poretku koja unosi nemir među građane Bosne i Hercegovine, pa tako i članove Islamske zajednice.