PRVI SLUČAJ ZARAZE KORONOM U WUHANU OD 3. APRILA

Kineska nacionalna zdravstvena komisija prijavila je 14 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je najveći broj od 28. aprila, uključujući jedan u Wuhanu nakon više od mjesec dana.

Epidemija kovida-19 prvi put se pojavila u gradu Vuhan krajem prošle godine.

Iako je Kina prošlog četvrtka zvanično označila sva područja zemlje nisko rizičnim, novi slučajevi, prema podacima objavljenim danas, predstavljaju skok od jedinstvenog slučaja prijavljenog dan ranije.

Broj je povećan nakon što je utvrđen jedan klaster od 11 zaraženih u gradu Šulan u provinciji DŽilin, na sjeveroistoku zemlje.

Zvaničnici ove provincije podigli su danas nivo rizika za grad Šulan na visok sa srednjeg, nakon što je 7. maja utvrđena infekcija virusom korona kod jedne žene. Novih 11 slučajeva koji su objavljeni danas odnosi se na članove njene porodice ili ljude sa kojima je došla u kontakt ili članovi njene porodice.

Novi slučaj u Wuhanu, prvi od 3. aprila, prethodno je bio asimptomatski.

Osim ovih slučajeva u Šulanu i Wuhanu, preostala dva potvrđena slučaja odnose se na importovane infekcije.

Otkriveno je 20 asimptomatskih slučajeva, što je najveći broj od 1. maja. Nije prijavljen nijedan novi smrtni ishod.

Ukupan broj zaraženih u Kini je dostigao 82.901, a ukupan broj umrlih je 4.633.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE