PRVO MJESTO ZA SFK 2000 SARAJEVO NA TURNIRU AGRAM U ZAGREBU

Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su prvi trofej u novoj kalendarskoj godini. Izabranice Samire Hurem pobijedile su na 18. međunarodnom turniru u malom fudbalu "Agram 2019", koji je ovog vikenda održan u Zagrebu.

Zanimljivo je da su igračice SFK 2000 Sarajevo na ovom turniru ukupno nastupile u šesnaest navrata, a ovo im je bio osmi trofej.

Grupna faza takmičenja započela je derbijem. SFK 2000 Sarajevo je odigrao bez pobjednika s Dinamom iz Zagreba. Rezultat je glasio 2:2. Potom su uslijedile pobjede protiv Krim Rolljeta iz Slovenije (4:0), te Breznice (3:1), dok su u polufinalnoj utakmici savladale Agram (3:0). U finalu pitanje pobjednika nije bilo upitno s obzirom na to da je sarajevski tim slavio s ubjedljivih 8:0 protiv ekipe Krima iz Slovenije.

Najbolji strijelac turnira bila je Armisa Kuč. Crnogorska reprezentativka u redovima SFK 2000 Sarajevo postigla je devet golova na pet odigranih utakmica, a Envera Hasanbegović dobila je nagradu za najbolju golmanicu turnira.

Osim prvog tima SFK 2000 Sarajevo na ovogodišnjem turniru “Agram 2019” učestvovale su i kadetkinje. One su odigrale zapaženu ulogu u grupnoj fazi turnira, gdje su pobijedile Dinamo Zagreb (4:2) i Agram (4:0), a izgubile od Radomlja (3:2). Nažalost, sreća nije bila na njihovoj strani u polufinalnom susretu, gdje su poslije slabijeg izvođenja penala poražene od Maribora, a u susretu za treće mjesto su savladale Radomlje (3:0) i osvojile bronzu, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.