PSG IZBACIO BARCELONU IZ LIGE PRVAKA

Nogometaši Barcelone su se oprostili od takmičenja u Ligi prvaka u osmini finala. Katalonce je u dvije utakmice izbacio PSG s ukupnih 5:2 nakon večerašnjeg remija u Parizu rezultatom 1:1.

U prvom susretu na Nou Campu PSG je slavio sa 4:1 i jasno je bilo da Barcu na Parku prinčeva čeka izuzetno težak, skoro nemoguć zadatak.
Barcelona je napadala od prve minute, a u 10. minuti u sjajnoj šansi se našao Ousmane Dembele, ali je Keylor Navas odbranio njegov pokušaj. Dembele je i u narednih deset minuta imao još dvije odlične šanse, no ostalo je 0:0.

U 23. minuti zatresao se i okvir gola PSG-a kada je Sergino Dest izašao sam na Navasa ali je pogodio prečku.

Ti promašaji su kažnjeni u 30. minuti kada je Clement Lenglet srušio Maura Icardija i dosuđen je penal, a Kylian Mbappe je pogodio za 1:0.

Barca je izjednačila u 37. minuti kada je Lionel Messi postigao golčinu sa 25 metara za 1:1, no Argentinac je osam minuta kasnije promašio penal.

Tačnije, Navas mu je koljenom odbranio udarac koji je išao po sredini gola, ali se penal morao ponoviti s obzirom da je Marco Verrati ranije ušao u zabranjeni prostor, ali VAR je ostao “nijem”.

I u drugom poluvremenu Barcelona je nastavila sa napadima. Pred golom Navasa redale su se šanse Messija, Dembelea, Jordija Albe… no Parižani su uspješno odolijevali svim napadima.

U redovima Barce u 79. minuti u igru je ušao Miralem Pjanić umjesto Sergija Busquetsa, no ni to nije pomoglo španskoj ekipi.

Parižani su na kraju uspjeli preživjeti sve napade Barce i totalnu opsadu Navasovog gola, te su zasluženo prošli u četvrtfinale.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POGLEDAJTE PRIVOĐENJE TROJCA IZ BIH: TVRDILI DA ZNAJU GDJE JE NESTALA...

0
Trojica muškaraca koje je sinoć uhapsila Federalna uprava policije (FUP) po nalogu srbijanske policije, dovedeni su sinoć u prostorije FUP-a u Sarajevu na daljnje postupanje.