PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA ZA STUDENTE DOMA U NEDŽARIĆIMA

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo osiguralo je psihosocijalnu podršku studentima smještenim u Studentskom domu "Nedžarići", nakon događaja u kojem je smrtno stradao radnik JU 'Studentski centar' Sarajevo.

  • Ministarstvo je angažiralo psihoterapeutkinju, s obzirom na ‘težinu’ traumatičnog događaja s kojim su se suočili studenti koji borave u Studentskom centru i uz uvažavanje njihovih zahtjeva i potreba u ovim teškim trenucima. Ona će im, od ponedjeljka naredne sedmice, pružati psihosocijalnu podršku i pomoć – navode iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Naglašavaju da je briga za zdravlje i dobrobit studenata jedna od njihovih prioritetnih obaveza te su na raspolaganju studentima, u svakom momentu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI LIDER FRANCUSKE DESNICE NE KRIJE SIMPATIJE PREMA TRUMPU: MOJE SRCE...

0
Predvodnik liste francuskog Nacionalnog skupa i čovjek kojeg mnogi smatraju liderom desnice u ovoj zemlji Jordan Bardella govorio je o brojnim geopolitičkim temama te se dotaknuo i izbora u SAD-u.