PUNJENA JAJA NA FRANCUSKI NAČIN

Punjena jaja su uvijek dobrodošla!

Sastojci

8 tvrdo kuhanih jaja
50 g fino nasjeckane šunke
1 kašika nasjeckanog vlasca
1 kašika nasjeckanog peršuna
1 kašika majoneze
1 kašika senfa
1/4 kašike nasjeckene majčine dušice
so i biber

Za posipanje

40-50 g hljebnih mrvica
1 kašika maslinovog ulja
svijeze sjeckana majčina dušica

Priprema

Tvrdo kuhana i oguljena jaja prereži na pola, pa žumanjke izvaditi i staviti u zdjelu za miješanje. Vilicom žumanjke usitni najfinije što možete. Šunku, vlasac, peršun i majčinu dušicu nasjeckajte i dodajte žumanjcima, pa dodati majonezu, senf so i biber, pa sve dobro izmiješaj u jednoličnu masu, ako vam se čini presuvo dodajte jos jednu kašiku majoneze .

Polutkice od jaja posložiti na lim obložen papirom za pečenje, pa nadjev prebaci u vrećicu sa običnim otvorom i napuniti polutkice tako da budu obilato napunjene. U manjoj zdjelici pomijesati mrvice sa uljem, pa posuti napunjena jaja. Sve prebaciti u ugrijanu rernu na 200 stepeni peći oko 10 min dok mrvice lijepo porumene.

Pečena jaja prebaciti na tanjir i posuti sa nasjeckanom majčinom dušicom. Serviraj odmah, jer su najljepša ovako topla.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE