PUNJENE JABUKE: POSLASTICA KOJOJ NEĆETE ODOLJETI

Topi se u ustima!

Ovaj slatkiš je jedan od omiljenih mnogim ljubiteljima slatka, lako se priprema, a evo i recepta:

Ilustracija

Sastojci:

– 7 očišćenih i izdubljenih jabuka
– 150 g oraha
– 100 g suhi šljiva
– 2 kašike meda

Patišpanj:

– 4 jaja
– 4 kašike šećera
– 4 kašike brašna
– 4 kašike mlijeka
– 4 kašike ulja
– 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Sjediniti mljevene orahe, sitno sjeckane suhe šljive i med i tom masom napuniti jabuke. Zapeći punjene jabuke u rerni na 180 stepeni da omekšaju. Mikserom zamiješati sve vlažne sastojke i šećer, a na kraju uz mješanje dodati brašno. Masa mora biti kompaktna i gusta. Zapečene jabuke u plehu zaliti masom za patišpanj. Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Čačkalicom provjeriti da li je patišpanj gotov. Prije serviranja ostaviti da se ohladi. Služiti preliveno medom ili šećerom u prahu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE