PUNJENE TELEĆE ŠNICLE ZA RUČAK

Ovo morate probati

Sastojci:

  • 4 velike teleće šnicle,
  • 200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir),
  • 200 g starog kajmaka,
  • 200 g suhog mesa,
  • 1 šolja brašna,
  • 1 šolja prezle,
  • 3 jaja,
  • 1 šolja ulja,
  • so,
  • biber.

Priprema:

1. Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.

2. Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.

3. Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.

4. Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.

5. Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.