PUNJENI PARADAJZ

Možda sad nije sezona paradajza, ali pribilježite ovaj recept za poslije, isplati se.

Sastojci:

šaka riže

5 većih paradajzova

glavica crnog luka

po 100 g ementalera i feta-sira

40 g prezli

20 g putera

700 ml povrtnog bujona

kašika isjeckanog vlašca

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

U tavi, na dvije-tri kašike maslinovog ulja, pržite isjeckani luk. U posudi malo izgnječite fetu i krupno narendani ementaler, dodajte prezle i dobro promiješajte. Na prženi luk dodajte rižu i pržite ga na laganoj vatri dva minuta, pa ga stavite na dno puterom podmazane vatrostalne posude. Posolite, pobiberite, stavite paradajz koji ste oprali, i malo izdubili. Sve prelijte bujonom, a paradajz napunite mješavinom sireva i prezli, poklopite ga odsječenim “kapicama”. Pecite 10 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, potom prekrijte pek-papirom i pecite još pola sata. Kada je jelo gotovo, izvadite ga iz rerne i još toplo prelijte maslinovim uljem i dekorišite isjeckanim vlašcem.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.