PUSTOŠ KOJU IZA SEBE OSTAVLJA RATNI SUKOB IZMEĐU AZERBEJDŽANA I ARMENIJE: POGLEDAJTE STRAVIČNE FOTOGRAFIJE

Sukob Armenije i Azerbejdžana na Nagorno-Karabahu i dalje se rasplamsava. Obje strane optužuju jedna drugu za upotrebu teške artiljerije i pogibiju civila.

Društvenim mrežama kruže snimci sa prve linije fronta.

Ministarstvo odbrane Armenije saopćilo je da je vojska Nagorno-Karabaha oborila jedan azerbejžanski avion i jedan helikopter.

Ubrzo nakon toga, prijavljeno je da su oborena još dva aviona.

Francuska, Rusija i SAD zahtražile su trenutni prekid vatre između Azerbejdžana i armenskih snaga u sukobu oko Nagorno-Karabaha, pozivajući na povratak pregovorima bez odlaganja.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je snimak navodnog uništavanja položaja armenske artiljerije.

Dvojica specijalnih izvještača francuskog lista Mond ranjena su jutros u napadu na grad Martuni, u Nagorno-Karabahu.Izvor Rojtersa u armenskoj vladi naveo je da su ranjeni novinari u teškom stanju.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je objavilo da su u Nagorno-Karabah, regiju u kojoj već četiri dana traje sukob u kojemu ima poginulih, došli i borci iz Sirije i Libije.

Armenija je optužila Tursku, koja podupire Baku, da šalje plaćenike u Karabah. Azerbajdžan je odbacio te optužbe i zauzvrat optužio Jerevan.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VUČIĆ U PANICI: VIDJET ĆEMO KO JE PRIJATELJ SRBA I SRBIJE...

0
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da otpor donošenju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a postaje sve veći i da rezultat glasanja neće biti onakav kakav su sponzori rezolucije očekivali, dodavši da borba Srbije traje i da neće biti laka, prenosi RTS.