PUTIN ĆE SE VAKCINISATI RUSKOM VAKCINOM PRIJE ODLASKA U JUŽNU KOREJU

Ruski predsjednik Vladimir Putin planira se cijepiti novim ruskom vakcinom za koronavirus, rekao je u utorak njegov glasnogovornik.

Putin se planira vakcinisati prije službenog puta u Južnu Koreju, gdje će se sastati s čelnikom te države, najavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska novinska agencija TASS.

  • Putin je jučer primio pozivnicu svog južnokorejskog kolege. Potvrdio je da će definitivno prihvatiti taj poziv kad se vakciniše – rekao je Peskov, no Kremlj nije otkrio kad bi se to službeno putovanje trebalo dogoditi.

Čeka povoljniju situaciju s koronavirusom

Južnokorejska novinska agencija Yonhap u ponedjeljak je pisala kako je u telefonskom razgovoru dvojice čelnika dogovoreno da će Putin posjetiti tu azijsku državu nakon dodatne stabilizacije situacije oko koronavirusa.

Moskva od idućeg ponedjeljka zbog brzog rasta broja zaraženih zatvara škole na dvije sedmice, objavio je gradonačelnik u utorak.

Rusija je u posljednja 24 sata zabilježila više od 8,2 hiljade novih slučajeva zaraze, čime se nastavio rast broja novozaraženih koji je najviši u tri mjeseca.

Zatvaranje škola od 5. do 18. oktobra smatra se odmorom za đake jer se školski sati neće preseliti na internet, kao što je to bilo tokom prošle karantene, najavio je ured gradonačelnika, piše Hina.

Moskovljanima savjetovano da ne izlaze iz domova osim nužde

Gradonačelnik Sergej Sobjanin preporučio je porodicama da ne vode svoju djecu na javna mjesta kako se ne bi zarazila.

  • Značajan broj onih koji su se zarazili, često bez simptoma, su djeca. Kad dođu doma, lako prenose virus odraslima i starijim članovima porodice koje bolest pogodi puno teže – saopćio je Sobjanin.
Agencije
  • Iskoristimo odmor kao priliku za usporavanje zaraze i održavanje zdravlja – dodaje se u saopćenju.

Starijim Moskovljanima je savjetovao da izlaze iz kuće samo ako je to neizbježno, a poslodavce je zamolio da se što je više moguće radi od kuće.

Peskov je prošle sedmice rekao kako se ne razmatra nova karantena na nivou države.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMALO IM 25 FENINGA PO LITRU: ‘NAFTAŠI’ OD VLADE TRAŽE PODIZANJE...

0
Naftni distributeri u RS smatraju da Vlada treba da im dozvoli povećanje zarade minimalno za 5-10 feninga po litru prodatog goriva na benzinskim pumpama.