RACIJA POLICIJE U ZAGREBU: U KAFIĆU ZATEČENO VIŠE OD 30 OSOBA KOJE SU KRŠILE MJERE PROTIV KORONE

Zagrebačka policija je danas u jednom kafiću zatekla više od 30 osoba čime je prekršena mjera poslovanja ugostiteljskih objekata tokom pandemije koronavirusa. Osim navedene, prekršene su i druge mjere za zaštitu od pandemije.

Kako su saopćili iz policije, u saradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova provedena je racija u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Centra, a koji je radio uprkos zabrani poslovanja sukladno odluci Stožera civilne zaštite.

U objektu su zatečene, legitimirane i provjerene 33 osobe. Tokom racije nije, kako su naveli, upotrebljavana prisila. Za sve navedene je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, a njih 30 je novčano kažnjeno.

Za jednog 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga i kod njega je pronađen plinski pištolj. Zbog toga mu je izdat prekršajni nalog.

 Službenici su utvrdili da su prekršene epidemioške mjere među kojima je i ograničavanje okupljanja. Izdato je i rješenje o zabrani rada, a objekat je zapečaćen na minimalno 30 dana.

 Iz policije su saopćili da će protiv pravne i odgovorne osobe biti pokrenut prekršajni postupak. Vlasnik objeta, 45-godišnjak, je priveden u policiju zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE