RADELJAŠ SE LIJEČIO ČETIRI SEDMICE, NIJE BIO POZITIVAN NA KORONU

Novoizabrani načelnik Ustikoline Esed Radeljaš preminuo je jutros u Sarajevu gdje se liječio od upale pluća. Nije imao Covid, iako se zbog simptoma sumnjalo na prisustvo koronavirusa.

Preminuo je danas u sarajevskoj Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” gdje je bio hospiraliziran četiri sedmice.

  • Imao je jaku upalu pluća, ali nije imao koronu. Bio je testiran pet puta i uvijek negativan – kazao je za Klix.ba njegov brat Asim Radeljaš.

Jučer je bilo četiri sedmice kako je primljen u bolnicu, dodaje on.

  • Kasnije je oslabilo srce, imao je i visok šećer, probleme s bubrezima… Preselio je jutros u 7:30 sati – kazao je on.

Nakon Radeljaševe smrti ostaje upražnjeno mjesto načelnika koje je sada već preminuli Esed osvojio 15. novembra. Centralna izborna komsija (CIK) oglasit će se naknadno o procedurama za novi izbor.

Obnašao je brojne javne i političke funkcije u Kantonu Sarajevo i BPK Goražde, a javnost je pratila suđenja i afere kojima je bila obilježena njegova politička karijera.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SDA: ‘TROJKA’ PONOVO KAPITULIRALA PRED SNSD-OM I HDZ-OM

0
Jučer je održan sastanak koalicionih partnera u vlasti na nivou BiH, odnosno predstavnika SNSD-a, HDZ-a i "Trojke", koju čine SDP, NiP i Naša stranka.