RADIO NA SVOJU RUKU: NEŠIĆ BI MOGAO BITI ISKLJUČEN IZ DNS-A, JER JE MIMO STRANKE TEGELTIJI PREDLOŽIO MINISTRA

Nakon što se potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić požalio SNSD-u jer je DNS dao podršku Drašku Aćimoviću za ministra za ljudska prava BiH, te mu na ovu funkciju predložio Mlađena Božovića, on bi mogao biti isključen iz DNS-a.

Slobodan Vasković u svom blogu tvrdi da će to uraditi predsjednik DNS-a Marko Pavić.

Sam predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegetlija potvrdio je da su dobili prijedlog za gospodina Aćimovića. No jučer smo još jedan prijedlog koji je potpisao Nešić.

Tegeltija je, između redova, kazao kako očekuje da DNS donese ispravnu odluku koja će zadovoljiti i Nenada Nešića, jer je on dio “srpske reprezentacije na nivou BiH” i da se njegov glas ne smije izgubiti.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je jučer da Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice jer su tako, kako kaže, odlučili organi stranke.

Ipak, ostaje još da se vidi kako će Pavić reagirati budući da je izjavio da je Nešić bio njegov moj ljubimac.

Predsjedništvo DNS-a je prethodno jednoglasno jednoglasno izglasalo Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan za kandidata za ministra u Vijeću ministara BiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.