RADNICA NOVAC POTROŠILA U KLADIONICI PA PRIJAVILA DA JE OPLJAČKANA

Radnica prijavila da je opljačkana u kladionici u kojoj je zaposlena, policija otkrila da je prijava bila lažna.

  • U ponedjeljak, 13. decembra 2021. godine, u 19.30 sati, nepoznata ženska osoba je putem telefona obavijestila dežurnu službu Policijske stanice Visoko da je nad V.M. iz Kaknja, uposlenicom Sportske kladionice ‘BH Play’, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno razbojništvo.
  • Odmah nakon primljene dojave na navedenu lokaciju su upućeni policijski službenici kojim je potvrđeno da je nepoznata muška osoba, uz prijetnju nožem, od radnice navedene sportske kladionice otuđila novac u iznosu od 500 KM, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu – navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ističu da je nakon izvršenog uviđaja i pregledom nadzornih kamera uhapšena V.M. rođena 1990. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ‘Lažno prijavljivanje’ iz člana 347. Krivičnog zakona FBiH.

  • Kako je utvrđeno, osumnjičena V.M. je lažno prijavila da je dana 13.12.2021. godine, u Sportskoj kladionici ‘BH Play’, gdje je i radila, nad njom izvršeno razbojništvo od strane nepoznate osobe – navode iz MUP-a ZDK.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE