RADNICI ‘ZENICATRANSA’ BLOKIRALI STANICU: NAJAVLJEN ŠTRAJK GLAĐU

Radnici preduzeća „Zenicatrans“ blokirali su Autobusku stanicu Zenica i tako onemogućili prolazak autobusa kroz taj grad, što faktički znači da je grad blokiran.

Uslijedilo je to, kako je pojasnio Huso Sarvan, predsjednik Sindikata radnika, za Avaz, jer nemaju čim raditi, nemaju goriva, ali ni plaća.

  • Dovedeni smo u situaciju da stanemo. Istrajavamo na našim stavovima, a oni su tako jednostavni i lako ih je uraditi da se riješi problem ”Zenicatransa” – rekao je Sarvan.

Ističe da su ostavili mogućnost direktoru Darminu Terziću da s predstavnicima Kantonalne porezne uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dogovori deblokadu računa i osiguranje sredstava za nabavku goriva.

  • Radnici su u ovom trenutku još više ogorčeni i izrevoltirani. Niko nam se nije obratio ni iz Gradske uprave niti gradonačelnik Fuad Kasumović. Ostajemo ovdje do daljnjeg, odnosno sve dok se ne riješi pitanje “Zenicatransa” – odlučan je Sarvan.

Naglašava da će od 4. januara stupiti i u štrajk glađu, a da blokada Autobuske stanice ostaje do daljnjeg.

Direktor Terzić održao je jučer sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnom poreznom uredu Zenica, međutim, bez rješenja za deblokadu računa.

  • Kontaktirao sam danas i premijera Mirzu Ganića, koji je obećao da će pokušati s Poreznom upravom dogovoriti da nas odblokiraju. Oni nisu u mogućnosti da nam finansijski pomognu – kaže Terzić.

Dodao je da će današnjom obustavom izgubiti 20-ak hiljada KM.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE