RADNICI ‘ZENICATRANSA’ NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA GLAĐU

Radnici "Zenicatransa" danas su nastavili štrajk glađu, ovo je za Hayat.ba potvrdio Huso Sarvan, predsjednik Sindikata "Zenicatransa".

Piše: Dženeta Sarić-Kozić

“Nismo imali nikakav kontakt s gradskom upravom, kao ni s gradonačelnikom, niko nam se nije obraćao. Pa smo se odlučili nastaviti štrajk glađu. Insistirat ćemo kod gradske uprave, vijećnika i gradonačelnika da zakažu što hitniju tematsku sjednicu o rješavanju problema radnika ‘Zenicatransa’. Ostaje sve isto, a to je blokada autobuske stanice, štrajk glađu, a jedan dio radnika za vrijeme radnog vremena više neće biti na autobuskoj stanici nego pred zgradom gradske uprave. To je naš dogovor”, objasnio je Sarvan.

Jednom od 20 radnika, koliko ih je u štrajku glađu, pozlilo je, nakon čega je došla Hitna pomoć po pozivu ostalih radnika.

“Taj radnik je inače i dijabetičar, prima inzulin. Kada su mu izmjerili tlak bio je 90/60, tjerali smo ga da ide kući, on je to odbio. Jednostavno je rekao kako može Hitna dolaziti koliko hoće, ali da on ne ide i ne prestaje sa štrajkom, dok se njihovi zahtjevi ne riješe. Inače, ostali radnici koji štrajkuju glađu pili su vodu na moje insistiranje”, rekao je Sarvan.

Ukoliko niko od nadležnih ne pokaže interesovanje za rješavanje ovog problema, prestat će piti i vodu, poručili su radnici “Zenicatransa”.

Autobuska stanica u Zenici blokirana je od 31. decembra, od kada je blokiran račun ove firme, a blokada je uslijedila i zbog neisplaćenih plaća od oktobra i, kako je već ranije rečeno, u ovom preduzeću nemaju novca ni za gorivo.

Neopozivu ostavku najavio je čovjek koji je na čelu “Zenicatransa” Darmin Terzić, koji ne podržava blokadu stanice kao ni štrajk glađu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HITNO POJAČANJE STIGLO: EVO KOJI TEREN PRETRAŽUJU DVA TIMA KOJA TRAŽE...

0
Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.