RADOVI NA PELJEŠKOM MOSTU TEKU NORMALNO, RADNICI NEMAJU KORONAVIRUS

Uslijed epidemije koronavirusa u Kini i brojnih zaraženih diljem svijeta, pojavila se bojazan da bi zaraza mogla dovesti i do poteškoća u završavanju Pelješkog mosta.

No, kako je za Morski.hr izjavio zapovjednik motornog tankera Forca, koji opskrbljuje kineske brodove i dizalice gorivom, Miro Radić, stanje na terenu je uobičajeno.

Dodaje i kako radovi teku bez ikakvih zastoja.

  • Svi su radnici iz Kine, a ima ih jednako kao i prije pojave virusa. Ono što treba naglasiti je da su svi Kinezi zdravi i da u Kleku nema tragova koronavirusa te da oni nemaju nikakvih dodirnih točaka s Kinom otkako se virus pojavio. Ja i moja posada poštujemo upute sigurnosti i nosimo zaštitna odijela, kape i rukavice iako, ponavljam, naznaka virusa nema – rekao je Radić.

Podsjetimo, Pelješki most trebao bi biti otvoren 31. jula 2021. godine, a iz Hrvatskih cesta su potvrdili da zbog novonastalih okolnosti, izvođač radova nije zatražio produljenje roka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE