Sastojci:
500 g kora za pitu
Za fil:
800 ml mlijeka
80 g pudinga od vanilije (2 kesice)
2 žumanceta
prstohvat soli
7-12 kašika šećera
50 g kokosa
Za premazivanje kora:
1 jaje
2 bjelanceta
prstohvat soli
3 kašike šećera
200 ml jogurta
100 ml ulja
100 g griza
1 kašičica praška za pecivo
50 ml vode
šećer u prahu
Priprema:
Prvo napravite rafaelo fil jer on mora da se ohladi.
Stavite 600 ml mlijeka da se kuha. U činiji sjedinite žumanca sa prstohvatom soli, pudingom, šećerom i 200 ml mlijeka. Smjesu sipajte u ključalo mlijeko. Kuhajte uz miješanje, dok se smjesa ne zgusne. Puding pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
U ohlađen puding sipajte kokosovo brašno. Umutite mikserom, da se sastojci ravnomjerno sjedine.
Za premazivanje kora:
U činiji sjedinite jaje, bjelanca, so, šećer, jogurt, ulje, griz, vodu i prašak za pecivo.
Kore za pitu podijelite tako da u svakom rolatu budu po 4 kore.
Tri kore premažite filom za premazivanje kora (oko 5 kašika), a na četvrtu uz ivicu rasporedite rafaelo fil. Uvijte rolat. Premažite rolate sa ostatkom fila sa grizom (fil za premazivanje).
Pecite u zagrijanoj rerni na 190°C 30 minuta (ukoliko ranije porumene, stavite foliju, da štrudle ne izgore).
Pečene štrudle ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u frižider. Nakon toga ih isijecite i po želji pospite šećerom u prahu.