RAKUN SE NAKON TRI GODINE I DALJE VRAĆA NA MAŽENJE ŽENI KOJA GA JE SPASILA

Mladunče rakuna imalo je svega nekoliko sedmica kad ga je žena pronašla samog pokraj ceste. Rečeno joj je da ga ostavi gdje ga je našla pa će se priroda pobrinuti za njega ili ga može odnijeti veterinaru koji će ga morati uspavati.

– To mi je slomilo srce. Nisam to mogla dozvoliti –  rekla je Nikki Robinson, čija je majka Linda preuzela brigu o mladunčetu na sebe i dala mu ime Little Hands.

Hranila ga je rukom i do pet puta dnevno.

– Povezali su se iako je znala da će se on jednog dana morati vratiti u divljinu – rekla je Nikki.

Kad je ojačao, pustila ga je u dvorište i ostavljala mu hranu vani, a on je sve više odlazio od kuće.

– Ostao je povezan s čitavom našom porodicom. Dolazi na mamin trijem, popne se na njenu ljuljačku i čeka da mu ona češka stražnjicu i bradu – rekla je Nikki te dodala kako ova rutina traje već tri godine, a Little Hands voli maženje.

Linda je u međuvremenu spasila još nekoliko malih napuštenih rakuna, a svi joj se vraćaju u povremene posjete, piše The Dodo.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DIZDAR: NADAM SE DA ĆE DO NEGATORA GENOCIDA DOPRIJETI OVE RIJEČI...

0
Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar oglasio se nakon što je večeras u Banjoj Luci održan miting odakle se po ko zna koji put do sada ponovo od vlasti entiteta RS moglo čuti negiranje genocida u Srebrenici.