Sastojci:
- 2 limenke Graha bijelog Podravka (2 x 400g)
- 400 g suhih rebara
- 3 žlice ulja
- 200 g luka
- 300 g svježe crvene paprike
- Vegeta Maestro češnjak granule
- Vegeta Maestro kajenski papar
- 200 g svježih rajčica
- 1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
- 1 žličica Vegete
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
1. Suha rebra narežite na manje komade i skuhajte. Tekućinu u kojoj su se kuhala rebra sačuvajte.
2. Na ulju popecite nasjeckani luk, podlijte s juhom u kojoj se kuhalo suho meso i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
3. Nakon toga dodajte narezanu svježu papriku, češnjak te kajenski papar i rajčice. Povrće pirjajte oko 10 minuta.
4. Nakon toga umiješajte slatku papriku, Vegetu i brašno. Sve zalijte s oko 300 ml juhe u kojoj se kuhalo suho meso i prokuhajte.
5. Grah stavite u odgovarajuću tepsiju, dodajte pirjano povrće, kuhana rebra i lagano izmiješajte. Po potrebi dodajte preostalu juhu od suhog mesa ili toplu vodu.
6. Pospite žlicom nasjeckanog peršina i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta.
7. Pečeni grah izvadite i ostavite da, prije posluživanja, odstoji oko 10 minuta.
Posluživanje
Grah pospite preostalim peršinom, a zatim poslužite uz salatu po želji.
Savjet
Sadržaj tepsije s grahom prije pečenja ne smije biti “presuh”.
Osjeti miris ramazana uz ukusne Podravka recepte. Prati rubriku ramazanski recepti by Podravka i koristi hashtag #RamazanskiRecepti na društvenim mrežama.