RAMAZANSKI RECEPTI: PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

U današnjim ramazanskim receptima by Podravka donosimo vam recept za piletinu sa šampinjonima. Recept by: coolinarika, Podravka ambasadorica.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1 žlica Gussnela Dolcela
  • 200 g šampinjona
  • 50 ml ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog đumbira
  • 1 žličica Vegete
  • ½ žličice soli
  • par kapi sezamova ulja

Priprema

1. Meso narežite na tanke rezance i izmiješajte ga s Gussnelom. Očišćene šampinjone narežite na tanke listiće.

2. Na vrućem ulju popecite meso i izvadite ga. Na istu masnoću dodajte šampinjone, pa i njih popecite.

3. Meso vratite u posudu sa šampinjonima, dodajte nasjeckani češnjak, đumbir, Vegetu, sol i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Posluživanje

Piletinu sa šampinjonima poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu.

Savjet

Ovo kinesko jelo pripremite u voku ili u tavi.

Osjeti miris ramazana uz ukusne Podravka recepte. Prati rubriku ramazanski recepti by Podravka i koristi hashtag #RamazanskiRecepti na društvenim mrežama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.