Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 žlica Vegete Natur za piletinu (15 g)
- 250 g patlidžana
- sol
- 3 žlice maslinova ulja
- 100 g luka
- 1 češanj češnjaka
- 320 g Arborio riže Zlato polje
- sol
- Vegeta Maestro crni papar
- 30 ml slatkog vrhnja
- svježi vlasac
Priprema:
1. Pileći file prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom Natur za piletinu i istrljajte te ostavite stajati 30 minuta.
2. Patlidžan ogulite, narežite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 20 minuta, ocijedite i usitnite u pire.
3. Na zagrijanom ulju u široj tavi popecite pileće odreske do zlatne boje i izvadite sa strane.
4. U tavu na masnoću stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i opranu rižu te kratko popecite uz miješanje.
5. Ulijte tople vode da prekrije sadržaj, dodajte sol, papar i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje i po potrebi podlijevajte vodom po potrebi.
6. Potkraj umiješajte pire od patlidžana i slatko vrhnje. Piletinu narežite na trakice.
Posluživanje
Poslužite topli rižoto, preko njega piletinu i sve pospite narezanim vlascem.
Osjeti miris ramazana uz ukusne Podravka recepte. Prati rubriku ramazanski recepti by Podravka i koristi hashtag #RamazanskiRecepti na društvenim mrežama.