Cacio e pepe jedna je od jednostavnijih verzija tjestenine. U talijanskoj kuhinji često se nađe na jelovniku, pogotovo kada je potrebno pripremiti ukusan obrok u nekoliko minuta. Cacio e pepe u prijevodu znači sir i papar. Za pripremu ovog jela potrebna su samo 4 sastojka, malo deblji špageti, pecorino sir, papar i sol. Jednostavno, zar ne? Recept by: Sašo Šketa, blog šketa
Sastojci:
- 320 g špageta Zlato polje
- 150 g sira Pecorino (ili parmezana)
- 2 žlice svježe mljevenog papra
- 1 žlica soli Salut
Priprema:
- U malo većom loncu zavrijte 1, 2 litre vode posoljene jednom žlicom soli.
- U vrelu vodu stavite 320 g tjestenine i skuhajte je prema uputama.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i pazite da sačuvate malo vode od kuhanja tjestenine.
- Još toplu tjesteninu pospite sirom i paprom. Kako bi se sačuvala sočnost, dodajte malo vode koju ste sačuvali.
- Sve zajedno dobro promiješajte i poslužite.
- Prema potrebi po vrhu pospite još sira.
Osjeti miris ramazana uz ukusne Podravka recepte. Prati rubriku ramazanski recepti by Podravka i koristi hashtag #RamazanskiRecepti na društvenim mrežama.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.