RAMAZANSKI RECEPTI: TOFFEE ŠARLOTA ZA 20 MINUTA

U današnjim ramazanskim receptima by Podravka donosimo vam recept za toffee šarlota za 20 minuta. Recept by: coolinarika, Podravka ambasadorica.

Sastojci:

1 Cake2go Čokolada Dolcela

Za kremu:

  • 1 Premium puding Toffee Dolcela
  • 400 ml mlijeka
  • 60 g šećera u prahu
  • 120 g maslaca
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Pomiješajte prašak za puding s oko 5 žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni prašak.

2. Vratite na vatru i miješajući zagrijavajte te pustite da puding kuha 1-2 minute. Odmah ga istresite u drugu posudu i povremeno miješajući pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.

3. Maslac sobne temperature i šećer u prahu kremasto izmiješajte. Umiješajte u puding da dobijete kremu. Na kraju lagano umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag.

4. Cake2go roladice narežite na ploškice debljine 1cm tako da iz svake roladice dobijete 6 ploški.

5. Okruglu zdjelu promjera 22 cm obložite prijanjajućom folijom i u nju u krug posložite ¾ narezanih roladica.

6. Kremu ulijte u posudu s roladicama. Poravnajte i po površini posložite preostale roladice.

7. Šarlotu stavite u hladnjak oko 2 sata da se krema dobro stisne.

Posluživanje

Ohlađenu šarlotu okrenite na tanjur za posluživanje, uklonite foliju i poslužite.

Savjet

Kod rezanja šarlote uzmite nazubljen nož da ljepše izrežete roladice.

Kod rezanja šarlote, važno je da se krema dobro stisne, stoga ako imate vremena, ostavite je da se ohladi preko noći, a ako nemate bar 1-2 sata.

Osjeti miris ramazana uz ukusne Podravka recepte. Prati rubriku ramazanski recepti by Podravka i koristi hashtag #RamazanskiRecepti na društvenim mrežama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRAKO- MAHMUTOVIĆ: VAKUF JE AMANET KOJI ISLAMSKA ZAJEDNICA USPJEŠNO NOSI 12...

0
Danas je zvanično počela manifestacija „Dani vakufa“ koja će trajati do 7. maja, a koja će, prema svim najavama, do sada biti i najbolja i najuspješnija u smislu otvaranja novih vakufa, ali i promocije značaja i bogatstva institucije vakufa ne samo za historiju i kulturu Bosne i Hercegovine, nego i za njenu još stabilniju i prosperitetniju budućnost.