RAMAZANSKI RECEPTI: VEGANSKI BURGER

Veganski burger na bazi riže pravi je izbor za sve koji žele povećati unos povrća ili smanjiti unos mesa.

Sastojci:

  • 150 g kuhane riže Sant Andrea Zlato Polje
  • 100 g mljevenih oraha
  • 200 g kuhanog smeđeg graha (Podravka konzervirani smeđi grah)
  • 60 g ukiseljene suhe rajčice Podravka
  • 30 g mrvica
  • jedan veći luk
  • 2 žlice Vegeta grill BBQ marinada  (ili  Podravka kečapa)
  • 3 žličice Vegeta Natur Grill

Priprema:

  1. Rižu skuhajte i ohladite.
  2. Možete upotrijebiti grah iz konzerve, ali možete ga i sami skuhati. Dobro ga zgnječite vilicom.
  3. Suhe rajčice narežite na komadiće.
  4. Luk sitno nasjeckajte te pirjajte do zlatnožute boje.
  5. Mljevene orahe pomiješajte s grill začinom i kratko popržite u tavi.
  6. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za burger. Možete upotrijebiti kuhaču ili promiješati rukama.
  7. Oblikujte 3 – 4 veća burgera ili 5 – 6 manjih pa odložite sa strane.
  8. Roštilj ploču dobro zagrijte i pecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (ovisno o temperaturi vašeg roštilja).

Osjeti miris ramazana uz ukusne Podravka recepte. Prati rubriku ramazanski recepti by Podravka i koristi hashtag #RamazanskiRecepti na društvenim mrežama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE