RAMIĆ, MIJATOVIĆ I BRATIĆ S POVRATNICIMA U BOSANSKOJ GRADIŠCI

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Edin Ramić, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Vojin Mijatović i poslanik u Narodnoj skupštini RS i član Predsjedništva SDA Senad Bratić posjetili su povratničku zajednicu u Bosanskoj Gradišci.

S povratnicima su razgovarali o njihovim potrebama, dok su za 100 povratničkih porodica uručili prehrambeno – higijenske pakete.

  • Ova posjeta nam itekako znači. Rijetke su posjete političara našoj lokalnoj zajednici, stoga smo posebno obradovani da je sto povratničkih porodica u stanju potrebe dobilo i pakete. Znamo da se nalazimo u vremenu krize, pa je ova podrška došla u pravo vrijeme – kazao je Almir Ahmetagić, povratnik u Bosansku Gradišku.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je osiguralo pakete s hranom i higijenskim artiklima.

  • Ovu aktivnost smo trebali realizirati krajem protekle godine, ipak se desila danas. Iskoristili smo priliku da pozovemo ljude da se prijave na javne pozive koje raspisujemo kako bi iskoristili i druge vidove pomoći koje nudi Ministarstvo – ističe ministar Ramić

Vojin Mijatović ističe važnu ulogu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u povratničkim mjestima.

  • Još jednom u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica pokazuju da im je podjednako bitan svaki čovjek u povratničkim mjestima bez obzira gdje žive. Nažalost još uvijek imamo populacije stanovnika naše domovine koji su u stanju potrebe i ovo je način da im se bar malo pomogne – zaključio je Mijatović, saopćeno je iz Ramićevog kabineta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SULJAGIĆ POZVAO GRAĐANE RS DA SE ODUPRU HISTERIJI LIDERA OVOG ENTITETA

0
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić jutros je pozvao građane i građanke Bosne i Hercegovine koji žive na području entiteta RS bez obzira na nacionalnost i drugu pripadnost da se ne povinuju govoru mržnje i histeriji koju su politički lideri ovog entiteta širili sa jučerašnjeg skupa u Banjoj Luci.