RAMIĆ U KALESIJI: POČELA IZGRADNJA STAMBENOG OBJEKTA ZA POVRATNIKE

Početkom izgradnje stambenog objekta sa 20 stambenih jedinica u Općini Kalesija započinje izgradnja trećeg stambenog objekta na području Tuzlanskog Kantona, u okviru realizacije projekta Regionalni stambeni program.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić navodi da je u pitanju zgrada koja se gradi u okviru programa koji se implementira širom Bosne i Hercegovine, a projekte ovog tipa Ministarstvo realizira u Sapni, Kladnju i Kalesiji.

  • U različitim smo fazama izvođenja radova. Vrijednost ukupne investicije je 1.150.000 KM, a sva ta sredstva je obezbijedila mreža donatora na čelu s EU i SAD-om i drugim prijateljskim zemljama. Raduje me što je projekt u završnoj fazi i što će biti završen u planiranih 400 radnih dana – kazao je Ramić.

Dodaje da će narednim mjesecima biti potpisan i ugovor za izgradnju još 79 stambenih jedinica u okviru projekta CEB 2, a tiče se zatvaranja kolektivnih centara na području Općine Kalesija, za što će biti izdvojeno oko četiri miliona KM.

  • Na području Tuzlanskog kantoma samo u Gradačcu nismo počeli aktivnosti na implementaciji projekta CEB 2, dok u svim ostalim uključenim općinama jesmo. Nadam se da ćemo u okviru ovog projekta do kraja 2022. godine zatvoriti sve kolektivne centre – navodi Ramić.

Načelnik Kalesije Sead Džafić ističe da je obaveza Općine Kalesija u ovom projektu bila da obezbijedi zemljište te svu potrebnu dokumentaciju, što je i učinila.

  • Nosioci projekta su viši nivoi vlasti, a naše učešće kao Općine Kalesija u svemu je oko 400.000 KM – kazao je Džafić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.