RAMIZ SALKIĆ: SADA JE PRAVI TRENUTAK ZA HRABRU I ODLUČNU REAKCIJU! IZOSTANAK ISTE ĆE SE SMATRATI SAUČESNIŠTVOM

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, smatra da je sada pravi trenutak za hrabru i odlučnu reakciju svih onih koji u svojim reakcijama govore da su spremni sačuvati mir, stabilnost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

  • Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, OHR, članice Vijeća za implementaciju mira (PIC) i visoki predstavnik imaju jedinstvenu priliku koordiniranom akcijom prekinuti spiralu separatizma i za duži period ugasiti svaku separatističku težnju i ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini – naveo je Salkić.

Prema njegovim riječima, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine treba oduzeti mandate onima koji su glasali za zaključke NSRS-a, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine treba pokrenuti postupak utvrđen Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, a visoki predstavnik u skladu sa svojim ovlastima zabraniti svako dalje političko djelovanje.

  • Samo takva vaša reakcija bila bi primjerena težini djela kojeg su počinili i težini trenutka u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina. Svako vaše odlaganje odlučne i snažne reakcije direktan je vjetar u leđa separatistima i političkim pobunjenicima u ovom trenutku. Svako relativiziranje opasnosti po mir i stabilnost, prebacivanje odgovornosti za reakciju, nije dobronamjerno prema građanima Bosne i Hercegovine. Izostanak konkretnih akcija izraz je nedostatka hrabrosti pojedinaca koji sjede u institucijama i organizacijama da poduzmu konkretne korake u skladu sa mandatima koje imaju na raspolaganju – smatra Salkić.

Dodaje da je sada pravi trenutak za hrabru i odlučnu reakciju svih onih koji u svojim reakcijama govore da su spremni sačuvati mir, stabilnost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

  • Izostanak vaše reakcije smatrat će se saučesništvom u historijskom kontekstu, bez obzira štami mislili i kako vas doživljavali subjektivno kao prijatelje ili nešto drugo. Sasvim je svejedno, ako vi nemate konkretne mjere spram separatista i pobunjenika protiv ustavnog poretka Bosne i Hercegovine – zaključio je Salkić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.