RASHFORD NAKON RASISTIČKIH UVREDA: NEĆU SE IZVINJAVATI ZBOG TOGA KO SAM

Napadač Manchester Uniteda i fudbalski reprezentativac Engleske Marcus Rashford obratio se javnosti nakon rasističkih uvreda koje su uslijedile poslije finala Evropskog prvenstva protiv Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Italije nakon izvođenja jedanaesteraca u subodu osvojila je titulu prvaka Evrope, a Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka bili su na meti rasista na društvenim mrežama, nakon što su sva trojica promašili penal.

Rashford se objavom na Instagramu osvrnuo na “tešku sezonu” i na “manjak samopouzdanja u finalu”.

  • Ohrabrivao sam se pred šutiranje penala, ali osjetio sam da nešto nije bilo u redu. Pokušao sam sporim zaletom dobiti na vremenu, ali na moju nesreću rezultat nije bio kakav sam želio – prisjetio se napadač Manchester Uniteda.

Dodao je kako se osjećao kao da je iznevjerio saigrače i sve ostale.

  • Penal je bio sve što je traženo od mene da uradim. Mogu pogoditi iz penala u snu, ali zašto nisam uspio taj? Ne postoje riječi da to opišem – poručio je Rashford.

Na kraju je dodao da može podnijeti kritike na račun promašenog penala, ali da se “nikada neće izvinjavati zbog toga ko je.”

  • Ja sam Marcus Rashford, imam 23 godine, crnac sam iz Withingtona i Wythenshawea, u Južnom Manchesteru. Ako nemam ništa u životu, imam to. Hvala svima onima koji su mi pružili podršku, vratiću se još jači – napisao je Rashford.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ (2): ŠTA TO SKRIVAJU NJIVE NA PORODIČNOM...

0
Cijela Srbija i region sa strijepnjom već 4. dan iščekuju da li će policija i ovog jutra nastaviti sa kopanjem i radovima u okolini mjesta nestanka Danke Ilić u potrazi za dokazima i rješenjem misterije.