RASIST TRI MJESECA NAKON PUŠTANJA IZ ZATVORA IZBO I UBIO MUŠKARCA

Bijelom supremacistu i članu bande izrečena je kazna od 56 godina zatvora nakon što je samo tri mjeseca poslije puštanja iz zatvora nasmrt izbo muškarca u Kaliforniji.

Craig Matthew Tanber (40) iz Los Alamitosa osuđen je u decembru zbog ubistva drugog stepena i nedozvoljene upotrebe oružja. U tom je incidentu ubijen Shayan Mazroei (22), javlja CNN.

  • Zbog izrečene kazne Tanber će ostati iza rešetaka cijeli život, čime je spriječeno da ovaj hladnokrvni ubojica naškodi nevinim ljudima i uništi još više života – rekao je Todd Spitzer, tužitelj okruga Orange

Ubo ga u srce i rame

U septembru 2015. Tanberova djevojka i Mazroei susreli su se ispred bara Laguna Niguel kada su u isto vrijeme izašli popušiti cigaretu. Prema riječima svjedoka, žena je počela vrijeđati Mazroeija. 

Na videosnimku s nadzornih kamera vidi se kako je Tanberova djevojka pljunula Mazroeija nekoliko puta. Izbacivač je nakon toga zamolio Tanbera i njegovu djevojku da napuste bar. No snimke pokazuju da se Tanber ponovno vratio u taj objekt, udario Mazroeija i izbo ga nožem; prvo kroz srce, a potom u rame.

Mazroei je prevezen u bolnicu, gdje je kasnije umro. Tanber je pobjegao, ali ga je policija uhitila tri dana kasnije.

Iz zatvora je pušten tri mjeseca prije ovog incidenta, a osuđen je jer je 2007. priznao krivnju za sudjelovanje u ubojstvu 26-godišnjeg muškarca, koji je nasmrt pretučen jer je ukrao novac bivšoj djevojci jednog drugog člana bande supremacista.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.