RASKOL U BARCELONI: ŠEST ČLANOVA UPRAVE NAPUSTILO KLUB ZBOG PREDSJEDNIKA DIKTATORA

Šest članova uprave Barcelone dalo je ostavku iz nezadovoljstva prema radu predsjednika Josepa Bartomeua zbog čega se klub našao u novim problemima.

Prema pisanju španskih medija, klub su napustili Emili Rousaud, Quique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Jordi Calsamiglia i Maria Teixidor, a svi oni nezadovoljni su radom predsjednika Bartomeua koji posljednjih mjeseci vuče brojne loše poteze.

Cadena SER navodi da Barcelonina uprava sada nema dovoljan broj članova za normalno funkcionisanje, odnosno da im nedostaje jedan član. Do odlaska pomenute šestorice članova, uprava Barcelone je brojala 19 članova, a sada ih ima 13, jedan manje od minimalnog broja potrebnih (14).

Navodi se također i da je Bartomeu priželjkivao odlazak ovih članova te da bi im svakako uručio otkaz, ali da su ga oni na ovaj način preduhitrili i još jednom na površinu izbacili sav prljav veš koji se skuplja u klubu.

Bartomeu je međutim priželjkivao odlazak Emilija Rousauda, Enriquea Tombasa, Silvija Elíasa i Josepa Ponta koji nisu bili njegovi istomišljenici, ali nije planirao na odlaske Marija Teixidora i Jordija Calsamiglia. Svi su oni prvenstveno nezadovoljni zbog diktature koju je Bartomeu nametnuo.

Španski mediji pišu da su pomenuta šestorica dala neopozivu ostavku i da su potpisali oproštajno pismo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO JUG GRČKE

0
Snažan potres magnitude 5,9 je jutros u 9:12 po lokalnom vremenu pogodio jug Grčke, izvijestio je EMSC na svojim stranicama.