RASTE BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BIH

Prema najnovijim podacima Centralne banke BiH, početkom septembra 2022. godine u Bosni i Hercegovini bilo je blokirano ukupno 101.205 računa poslovnih subjekata.

To je za 200 računa firmi ili za 0,2 posto više u odnosu na izvještaj iz prethodnog mjeseca kada je bilo blokirano 101.005 računa. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH, koji sadrži 4.077 stranica (osam stranica više u odnosu na prošlomjesečni izvještaj), navedeno je i da je krajem augusta odnosno početkom septembra ove godine 55.097 firmi imalo najmanje jedan blokirani račun, što je za 118 poslovna subjekta ili za 0,2% više nego u izvještaju iz prethodnog mjeseca kada ih je bilo 54.979.

U novom, ažuriranom izvještaju blokiranih računa navedenih u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, prodavnica, frizerskih salona, ​​benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, piše Faktor. Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale jedan bar jedan blokiran bankarski račun.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ (2): ŠTA TO SKRIVAJU NJIVE NA PORODIČNOM...

0
Cijela Srbija i region sa strijepnjom već 4. dan iščekuju da li će policija i ovog jutra nastaviti sa kopanjem i radovima u okolini mjesta nestanka Danke Ilić u potrazi za dokazima i rješenjem misterije.