RATNI ZLOČINI: NENAD PEROVIĆ OSLOBOĐEN, SRETKU PAVIĆU UKINUTA PRESUDA

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je drugostepenu presudu u predmetu Nenad Perović kojom je, kao neosnovana, odbijena žalba Tužilaštva BiH, te je potvrđena prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine od 31.5.2019. godine.

Prvostepenom presudom Suda BiH, od 31.5.2019. godine, optuženi Nenad Perović oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti, saopćeno je iz Suda BiH.

Također, Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je rješenje u predmetu Sretko Pavić kojim je uvažena žalba branioca optuženog Sretka Pavića, i ukinuta presuda Suda Bosne i Hercegovine od 24.6.2019. godine te je određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine od 24.6.2019. godine optuženi Sretko Pavić oglašen je krivim da je, radnjama opisanim u izreci pobijane presude, počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina.

Na osnovu odredbe člana 198. stav 3. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH), oštećena je s imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu, saopćeno je iz Suda BiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.